how to build a site
EquiVitalfit 

EquiVitalfit vibratievloeren

Vibratietherapie is ontwikkeld door de Russische ruimtevaart om de botdichtheid en spiermassa van kosmonauten op peil te houden tijdens hun verblijf in de ruimte.

Voor paarden wordt vibratietherapie al sinds 2003 toegepast op speciaal daarvoor ontwikkelde vibratievloeren. De vibraties zorgen voor een stroom razendsnelle spiercontracties, waardoor er een betere algehele doorbloeding plaats vindt. Dit draagt in hoge mate bij aan blessure preventie. Regelmatig gebruik activeert de klieren die voor een natuurlijke smering van de gewrichten zorgen, hierdoor verminderen rug- en gewrichtspijnen.

De EquiVitalfit vibratievloeren zijn ideaal te gebruiken bij sportondersteuning en revalidatie.

Hieronder enkele feiten op een rij:

  •  vibratietraining stimuleert de algehele bloedsomloop
  • vibratietraining vraagt energie en verbrandt vet
  • de enige gedocumenteerde behandeling tegen osteoporose
  • verhoogt de productie van testosteron
  • spierkracht neemt bij regelmatig gebruik in grote mate toe
  • flexibiliteit en lenigheid nemen toe
  • vibratietherapie versnelt het herstelproces
  • stressniveau in het lichaam daalt


Al met al levert deze zeer effectieve Workout een enorme bijdrage aan een gezonder en happier paard!!

EquiVitalfit inbouwvloer

De EquiVitalfit inbouwvloer heeft een totale afmeting van 200x350cm. De inbouw vibratievloer kan op 2 verschillende manieren geïnstalleerd worden namelijk verzonken in een betonnen ondervloer van 12cm hoog zodat de vibratievloer gelijkvloers komt te liggen met het looppad. De vibratievloer kan eventueel ook bovenop de huidige vloer worden gelegd de zijkanten zullen dan opgevuld worden met hardhout hierbij geldt een verhoogde opstap van 12cm. De 12cm is inclusief de rubberen mat van 10mm.

EquiVitalfit mobiele vloer

De EquiVitalfit mobiele vibratievloer heeft een afmeting van 210x110cm en heeft een opstaphoogte van 8cm. Een voordeel van onze mobiele vloer is dat deze aan beide zijdes hoge deurtjes heeft zodat u zelf kunt bepalen wat de meest ideale voor- of achterkant is. Deze mobiele vloer is hierdoor tevens geschikt als opvoelbox, zodat u er dubbel profijt van heeft.

Besturingskast

Al onze EquiVitalfit vibratievloeren worden geleverd met een besturingskast voorzien van een timer zodat de behandeltijd eenvoudig kan worden ingesteld.

EquiVitalfit vibratieplaat

De EquiVitalfit vibratieplaat heeft een standaard afmeting van 210x110cm en heeft een opstaphoogte van 8cm. De vibratieplaat is ontworpen voor klanten die de mogelijkheid hebben om de vloer tussen bestaande zijwanden of in een hoek te leggen. Een voordeel is dat deze vibratieplaat zeer mobiel is en dus handig te verplaatsen of eventueel mee te nemen op meerdaagse wedstrijden.